Ključić oko vrata Nikola Pulić

Nikola Pulić

Ključić oko vrata Nikola Pulić

Bilješke o piscu:

Nikola Pulić, rođen je u Bičinama kraj Skrabina 1926.god.Urodnom kraju

provodi djetinjstvo i dio mladosti. Rodni kraj napustio je za vrijemerata.

Pisac je objavio sljedeće knjige:Krkom uzvodno, Putopis, Procesija,

Posljednja igra, Dolinazečeva…

 

Ključić oko vrata Nikola Pulić Mjesto radnje:

Škola, vrt, luna-park…

Ključić oko vrata Nikola Pulić Vrijeme radnje:

Ljeto

Ključić oko vrata Nikola Pulić Osnovna misao:

Ovo nas djelo uči da pazimo na svoje stvari i da ne govorimonepoznatim

ljudimo da smo sami u kući.Djeca su najsigurnija s odraslima.

Ključić oko vrata Nikola Pulić Kratki sadržaj:

Bila jedna curica po imenu Maja.Ona je lupala po vratima i mama ju je vikala.Ona je htjela postati ključonošomkao i drugi.Baka joj je kupila ključ.Jednoga dana Maja i Suzana išli su u dućan i sreli Stanka koji se smrzavao.Odvele su ga kući.Kada su se vraćale vidjele su Stanka i Mirukako setuku.Pomirili su se.Maja je jednog jutra čekala baku.Izašla je van i vidjala nakog čovjeka u crnom.Ona je preslikala ključ nasapun i lopov je otišao.Mama je rekla Maji da taj čovjek može pokvariti ključ i otvoriti vrata.Zvali su policiju i policija je uhvatila tog čovjeka.Kad se sve to završilo Stanko i Mira viđali su prikolicu.Miro je otključao prikolicu svojim ključemi ušli su unutra. Zaglavili su se. Osjetili su drondanje i kad je toprestalo počeli su lupati po vratima.Prikolicu je otvorio nekiradnik i dao im 10 kn da se vrate autobusom u svoje naselje.Prošlo je nekoliko dana i Maja se otišla prošetati.Srela je Suzanu,Miru i Stanka.Miro ih je sve pozvao u jagode,a Stanko je pozvao Maju i Suzanu na svoj rođendan i svu drugu djecu.Bio je sretan što se tata vratio.

Ključić oko vrata Nikola Pulić Analiza likova:

MajaDobra, plašljiva, ljutita, ne želinikome nanijeti zlo.

SuzanaHrabra, znatiželjna, poštena,dobra je prijateljica.

StankoMudar, dosjetljiv,bojažljiv, pošten.

MiroslavLjutit,boji se policije. Sebičan je i izaziva prijatelje.

Alisa u zemlji čudesa Lewis Carrollstranica za download nekoliko lektira istog djela

 

www.sjedi5.com

Dnevnike čitanja koje možete pronaći na našim stranicama pisali su većinom učenici. Ima ih dobrih, loših i odličnih, potpunih i nepotpunih. Nisu namijenjeni prepisivanju, nego mogu  poslužiti kao dodatni izvor (ipak neprovjerenih) podataka, a ne kao jedini izvor saznanja o književnom djelu.

Vaši učitelji i nastavnici vrlo će lako otkriti da je lektira prepisana jednostavnim upisivanjem u tražilicu nekoliko rečenica ili dijelova rečenica iz prepisanog dnevnika čitanja.

Knjigu treba pročitati, a zapisi s interneta mogu biti samo dobrodošla pomoć u rasvjetljavanju nedoumica ili kao mogućnost različitih pogleda na problematiku kojom se djelo bavi.

Lektire koje ovdje donosimo prikupljene su s interneta i postavljene po načelu  „takve kakve jesu“ .

Sjedi5 nije autor ni jednog dnevnika čitanja niti jednog njegovog dijela.

Portal Sjedi 5 je autor velikog broja kvalitetnog i provjerenog sadržaja, nastavničkih priprema, odličnih  PPT prezentacija i  zabavnih edukativnih igara iz raznih nastavnih područja.

Sve sadržaje možete pronaći na www.sjedi5.com .

Igraš se i učiš!

Igrama su obuhvaćeni razni predmeti i ključni pojmovi propisani Nastavnim planom i programom. Budući da su zadaci i pitanja slični zadacima iz radnih bilježnica, pisanih ispita ili usmenih provjera, igre mogu biti dobra priprema za provjeru znanja u školi.

Klikni za igru

Daš lajkić?