Koko i duhovi Ivan Kušan

Ivan Kušan

Koko i duhovi Ivan Kušan

Bilješke o piscu:

Ivan Kušan rođen je 1933.g. uSarajevu.Od 1939.g. živiuZagrebu gdje je završiosrednju školu i diplomirao naAkademiji likovnih umjetnosti, slikarski odsjek.Objavio jeknjige za djecu i omladinu:Uzbuna na Zelenom Vrhu,Kokoi duhovi,Domaća zadaća,Zagonetni dječak,Lažeš Melita,Koko u Parizu,Strašnikauboj i Ljubav ili smrt.

Koko i duhovi Ivan Kušan Mjesto radnje:

Grad Zagreb,skladište starogaželjeza.

Koko i duhovi Ivan Kušan Vrijeme radnje:

Jesen

Koko i duhovi Ivan Kušan Tema:

Traženje nestalog duha

Koko i duhovi Ivan Kušan Glavni likovi:

Ratko Milić-Koko

Zlatka Brančić

Sporedni likovi:

Otac,majka,Miki,pas Cezar,pas Bobi,stari Isak,krojačMajer,Božidar.

Koko i duhovi Ivan Kušan Kratki sadržaj:

Dok je Koko poklepno srkao krumpirovu juhu,stari Isak je ulazio u Majerovo dvorište.Kada su se Majer i Isak dogovoriliza cijenu i kada je Majer pokazao put do drvarnice,Isak je počeo piliti drva.Kada je unosio drva pogledao je okolo po radnji ne bi li išta otkrio.Dok je Majer otišao pogledati večeru Isak je dobio priliku pregledati njegov stol i ormar.Ali nije našao ništa sumljivo.Kadaje nosio baciti piljevinu u kanti za smeće tamo je našao dva jajolika izreska bijelog platna.Kada je došao u kuću Milevićevih izreske je dao Koku,a Koko ih je odnio pokazati Zlatku. Zlatko je rekao da to objašnjava Kokovog duha.Tada su ušli u tunel i počeli dalje kopati.Zlatko mu tada kaže da pošalje goluba s porukom da im netko sa Zelenog Vrha dođe u pomoć.Koko se nasmiješio i laganim koracima krenuo kući.

Rečenica koja sadrži važnu poruku:

Baš je taj novac nešto gadno,vidiš vidiš što sve ljudi rade radi njega, anakraju sve loše završi.

Koko i duhovi Ivan Kušanstranica za download nekoliko lektira istog djela

 

www.sjedi5.com

Dnevnike čitanja koje možete pronaći na našim stranicama pisali su većinom učenici. Ima ih dobrih, loših i odličnih, potpunih i nepotpunih. Nisu namijenjeni prepisivanju, nego mogu  poslužiti kao dodatni izvor (ipak neprovjerenih) podataka, a ne kao jedini izvor saznanja o književnom djelu.

Vaši učitelji i nastavnici vrlo će lako otkriti da je lektira prepisana jednostavnim upisivanjem u tražilicu nekoliko rečenica ili dijelova rečenica iz prepisanog dnevnika čitanja.

Knjigu treba pročitati, a zapisi s interneta mogu biti samo dobrodošla pomoć u rasvjetljavanju nedoumica ili kao mogućnost različitih pogleda na problematiku kojom se djelo bavi.

Lektire koje ovdje donosimo prikupljene su s interneta i postavljene po načelu  „takve kakve jesu“ .

Sjedi5 nije autor ni jednog dnevnika čitanja niti jednog njegovog dijela.

Portal Sjedi 5 je autor velikog broja kvalitetnog i provjerenog sadržaja, nastavničkih priprema, odličnih  PPT prezentacija i  zabavnih edukativnih igara iz raznih nastavnih područja.

Sve sadržaje možete pronaći na www.sjedi5.com .

Igraš se i učiš!

Igrama su obuhvaćeni razni predmeti i ključni pojmovi propisani Nastavnim planom i programom. Budući da su zadaci i pitanja slični zadacima iz radnih bilježnica, pisanih ispita ili usmenih provjera, igre mogu biti dobra priprema za provjeru znanja u školi.

Klikni za igru

Daš lajkić?