5. Festival svjetske književnosti

5. Festival svjetske književnosti održava se od 3. do 9. rujna 2017. godine u Zagrebu i Splitu...

5. Festival svjetske književnosti održava se od 3. do 9. rujna u Zagrebu i Splitu. Otvorenje festivala je 3. rujna u 20 sati s Danielom Kehlmannom, koji je jedna od najvećih zvijezda suvremene europske, ali i svjetske književnosti, s njim će se voditi razgovor o književnosti i njegovom kratkom romanu „Trebao si otići“.

5. Festival svjetske književnosti

Festival će ugostiti neke od najvažnijih književnika njemačkog govornog područja, pa se na Festivalu očekuju Michael Kruger najveći živući urednik njemačkog područja, supružnici Rita Monaldi i Francesco Sorti koji će otvoriti splitski dio festivala predstavljanjem romana „Smrt poput mene“, Christian Kracht koji je među najvaznačajnijim švicarskim piscima, Clara Uson, Philippe Claudel…

Osim navedenih gostiju dolaze i oni iz Finske, Španjolske, Gvatemale, SAD-a, Mađarske, Makedonije, Slovenije, Bosne, Srbije i Francuske…

Festival će prilikom samog otvorenja uveličati koncert violinistice i pjevačice Jelene Popržan, Austrijanka porijeklom iz Zrenjanina i Damira Imamovića, interpretatora bosanske sevdalinke.

Festival se u Zagrebu odvija na tri lokacije, a to su galerija Josip Račić, Knjižnica Bogdana Ogrizovića i kino Europa, dok su u Splitu te lokacije održavanje festivala Gradska knjižnica Marka Marulića i kinoteka Zlatna vrata.

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.