Budi cool i s dioptrijskim naočalama

Mnogima je nošenje naočala veliki psihološki problem dok se ne naviknu na tu novost. Prava je istina da naočale mogu zapravo biti i važan estetski detalj koji iz temelja može promjeniti vaš izgled na bolje. Kako onda shvatiti i prihvatiti novonastalu promjenu? Kako se ponašati?

Budi cool i s dioptrijskim naočalamaBudi cool i s dioptrijskim naočalama

Kada shvatiš da ne vidiš više na ploču ili pak ne vidiš napisati zadaću, vrijeme je za posjet oftalmologu, specijalistu za zdravlje očiju. Takav će pregled s navedenim simptomima vjerojatno rezultirati nošenjem dioptirjskih naočala. Iako će se ponekad pojedinci nesigurni u sebe izrugivati tuđem nošenju naočala, nemoj se zamarati time.

Danas postoje najrazličitiji oblici i modeli naočala koji ti mogu stajati kao saliveni i kroz koje možeš izraziti svoju cool osobnost. U nastavku donosimo savjete uz pomoć kojih ćeš zasjati čak i s dioptrijskim naočalama.

Odaberi  najbolji oblik i boju okvira za sebe

Neobično je vidjeti osobu koja ima premale ili prevelike naočale za svoj oblik lica pa zato pomno uz pomoć optičara i roditelja odaberi naočale. S obzirom da ćeš u optici isprobavati naočale bez pravih leća, možda se nećeš moći u zrcalu vidjeti kako treba. No i za to ima rješenja. Neke optike imaju računalne programe uz pomoć kojih mogu spojiti tvoju sliku sa svim modelima naočala koje posjeduju. Nije li to ipak opcija, uvijek možeš napraviti selfije s različtim okvirima pa kasnije odlučiti.

Također je dobro odlučiti se za boju okvira koja odgovara tvome tenu, ali i odjeći koju najviše nosiš. Pritom pripazi da ne bi cjelokupni dojam bio previše šaren. Primjerice, ne nosiš li nikada ružičastu boju, nemoj je odabrati ni kao  temeljnu boju svojih novih naočala. Što se tiče boje tvoje kože, tamnijoj više pristaju tamniji i jači tonovi okvira, a svjetlijoj koži također svjetlije boje.

Nemoj se ponašati drugačije s naočalama

Samo zato što nosiš naočale, kao i gotovo polovica svjetskog stanovništa, ne znači da si ti odjednom drugačija osoba. Ti si još uvijek ti, samo s jednim modnim dodatkom više. Nemoj da ti bude neugodno s naočalama, nego se i dalje nastavi normalno ponašati. Primijetit ćeš da će ti nekoliko tjedana nošenje naočala biti najnormalnija stvar na svijetu.

Brini o njima

Prava briga o naočalama vrlo je važna za njihovo što duže trajanje, ali i za tvoj cjelokupni izgled. Svakog ih dana očisti mekanom krpicom posebno namijenjenom dioptrijskim naočalama. Također nabavi etui za njih u koji će bez problema stati kako se ne bi slomile. Ako naočale skidaš tijekom sata Tjelesno-zdravstvene kulture, pripazi da ih smjestiš na sigurno da ne bi došlo do njihovog slamanja.

 

Budi cool i s dioptrijskim naočalama.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.