“Cest is d’Best” – Zagreb 2017.

"Cest is d’Best" svojim raznovrsnim programom privlači pažnju svih generacija, uživajte u različitim umjetničkim izvedbama na zagrebačkim ulicama i trgovima...

Festival Kraljeva ulice „Cest is d’Best“, ili punim imenom „Međunarodni ulični festival Cest is d’Best“, najstariji je ulični festival u Hrvatskoj, a osnovan je 1997. godine. Autori festivala su Miran Hadži Veljković i Zlatko Petrović koji su i sami vrhunski glazbenici.

Na festivalu sudjeluju glazbeni, likovni, kazališni, dječji, sportski i ostali izvođači, a program se izvodi na zagrebačkim trgovima i ulicama, dok sami izvođači dolaze sa svih strana svijeta.

Karakteristika ovog multimedijalnog uličnog festivala je oživljavanje gradskih ulica i trgova, privlači publiku svih generacija koja uživa u glazbenim, dramskim, likovnim, dječjim, sportskim i drugim događanjima.

"Cest is d’Best" - Zagreb 2017.

 

Glazbene pozornice raspoređene su na nekoliko trgova; Cvjetnom, u Bogovićevoj, na Zrinjevcu, na Strossu, u Tkalčičevoj, na Trgu bana Jelačića i na Europskom trgu.

Neke od tradicionalnih akcija su Dukatino – utrka beba, Velika utrka čistača s trokolicama, lutajući klavir, najsporija vožnja biciklom…

 

Vijesti o samom festivalu prenose i domaći, ali i strani mediji, a festivalska događanja u prosjeku svakog dana doživi oko 50.000 posjetitelja.

Uživajte u ovom festivalu koji traje do 4. lipnja.

A. B.

 

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.