“Dimensions” festival 2017.

Ovogodišnji "Dimensions" festival je šesti po redu, jedan je od vodećih festivala elektroničke glazbe, a okuplja domaće i međunarodne legende...

Ovogodišnje izdanje je šesto izdanje po redu “Dimensions” festivala, koji je jedan od vodećih festivala elektroničke glazbe. Festival je smješten na tvrđavi koja datira iz 19. stoljeća, dok se pogled pruža na pulski zaljev i Brijune, dakako riječ je o tvrđavi Punta Christo.  “Dimensions” festival 2017. otvara se 30. kolovoza u pulskoj Areni koncertom na kojemu će nastupiti modna i glazbena ikona Grace Jones, što će joj biti i prvi nastup pred hrvatskom publikom, dok se sami festival održava od 31. kolovoza do 3. rujna.

Grace Jones se nakon 19 godina pauze ponovno vratila glazbi 2009. godine s albumom “Hurricane”.

"Dimensions" festival 2017.

Tako će po prvi puta gost festivala biti Jeff Mills, jedan od utemeljitelja techno glazbe, zatim Theo Parrish kultno američko techno ime, dok Floating Points nastupa dva puta…

Funk bend iz 70-ih, Cymande u svojem punom sastavu svirati će klasike, što će svakako biti jedan od vrhunaca festivala, nastupaju i multi-instrumentalist Shuggie Otis, te Ata Kak, reper iz Gane, techno zvijezda Nine Kravitz, Joy Orbison, te nova nada Helene Hauff i mnogi drugi….

“Dimensions” festival 2017. ugostiti će više od 80 imena s vrha techno, disco, house, jazz i soul scene, kako domaćih, tako i međunarodnih legendi, program će se održavati na 11 dnevnih i noćnih pozornica, u ponudi je i više od 30 zabava na brodovima, a i kamp je smješten uz plažu, što jamči vrhunsku zabavu.

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.