Festival svjetskog kazališta 2017.

Festival svjetskog kazališta održava se od 10. do 16. rujna...

Festival svjetskog kazališta 2017. godine održava se od 10. do 16. rujna 2017. godine u HNK u Zagrebu i u dvorani Muzičke akademije.

Predstavom „Što ako su otišle u Moskvu“ redateljica Christiane Jatahy, vrijeme početka 20. stoljeća prenosi u današnje, paralelno orkestrirajući filmsku i kazališnu verziju, a publika će moći vidjeti dva umjetnička djela, virtualni i stvarni.

Festival svjetskog kazališta 2017.

Predstava „Ramona“, čiji je redatelj Rezo Gabriadze, njome zapravo razvija sjećanje na stvarnost Sovjetskog Saveza. Ramona je znatiželjna i živahna lokomotiva koja se zaljubljuje u čelični stroj Ermon. Dok zajedno putuju susreću cirkus, akrobate i žonglere.

Predstava „Macaluso“ redateljice Emme Dante, govori o sedam sestara koje nakon pogreba jedne od sestara odbacuju korotnu odjeću, te odijevaju šarene haljine i kupaće kostime.

„Blockbuster“ je kombinacija kadrova iz američkih filmova, a u kojima glume Julia Roberts, Sean Penn, Brad Pitt, Michael Douglas i Tom Cruise, i koji zapravo kroz glasove i zvukove koje proizvode glazbenici igraju belgijske političare. „Blockbuster“ je zapravo politička priča o krizi i nejednakostima u našem svijetu.

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.