IV. Hrvatske svjetske igre

IV. Hrvatske svjetske igre održavaju se u Zagrebu, od 18. do 22., a na ovogodišnjim igrama sudjeluje najveći broj sudionika do sada...

Hrvatske svjetske igre su amatersko sportsko svjetsko natjecanje, a u kojemu sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta i natječu se u sportovima poput rukometa, košarke, golfa… Svrha igara je međusobno povezivanje Hrvatica i Hrvata kroz sportska natjecanja i druženja.

Igre su do sada održane tri puta; 2006. i 2010. godine u Zadru, te 2014. godine u Zagrebu.

Na ovogodišnjim IV. Hrvatskim svjetskim igrama sudjelovati će oko tisuću natjecatelja iz ukupno 31 zemlje, dok je Hrvatske oko 150 natjecatelja.

IV. Hrvatske svjetske igreIV. Hrvatske svjetske igre okupljaju najveći broj sudionika do sada, ali i najveći broj volontera, udruga mladih i studentskih udruga iz cijele Hrvatske.

Osim sportskog dijela, organiziran je i onaj zabavni, turistički i kulturni, te će se i na taj način nastojati predstaviti i približiti Hrvatska Hrvatima koji žive izvan domovine.

Organizatori igara su Hrvatski svjetski kongres (HSK), udruga hrvatskih iseljenika koja povezuje hrvatske udruge i ustanove iz cijeloga svijeta, Središnji državni ured  za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Igre su pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar -Kitarović i pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Grada Zagreba.

Domaćin IV. Hrvatskih svjetskih igara je Grad Zagreb, a održavaju se od 18. do 22. srpnja 2017. godine.

Ovogodišnji slogan igara je: „Jedno je srce, jedna je Hrvatska“.

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.