Leonardo napokon osvojio Zlatni globus

Ovog je vikenda po 73 put dodijeljena nagrada Zlatni globus, nagrada koja se jednom godišnje dodjeljuje najboljim glumcima te televizijskim i filmskim ostvarenjima. Nakon Oscara to je najprestižnija filmska nagrada, a s obzirom da se dodjeljuje koji mjesec ranije nego Oscar, često je i indikator najvećih favorita te nagrade.

leonardo-dicaprio-globusOvogodišnji, dugoočekivani pobjednik u kategoriji najboljeg dramskog glumca je Leonardo di Caprio kojem je ta nagrada dosad uvijek izmicala, baš kao i Oscar, iako je bio nominiran bezbroj puta.  Kipić je otišao u njegove ruke zbog glavne uloge u filmu “Povratnik” (The Revenant) koji je ujedno proglašen i najboljim filmom u žanru drame. Najboljom komedijom proglašen je još jedan veliki favorit za nagradu Oscar – film “Marsovac” (The Martian), a njegov glavni glumac Matt Damon primio je Zlatni globus za najbolju mušku ulogu u žanru komedije.

Najboljom dramskom glumicom proglašena je Brie Larson za ostvarenje u filmu “Soba” (Room), dok je najboljom glumicom komedije proglašena Jennifer Lawrence za svoju ulogu u filmu “Joy”.  Kao odlična sporedna glumica istaknula se dobro poznata Kate Winslet za svoju ulogu u još jednom odličnom filmu o Steveu Jobsu, a najboljim sporednim glumcem proglašen je veteran holivudskog glumišta Sylvester Stalone za svoju ulogu u filmu “Creed”.

Spomenuti film “Steve Jobs” osvojio je nagradu za najbolji scenarij, dok je najboljim redateljem proglašen Alejandro Iñáritu  koji je režisirao film “Marsovac”.  Najboljim stranim filmom proglašen je mađarski “Saulov sin” (Son of Saul). Denzel Washington pak je primio nagradu za životno djelo.

Kao što smo i spomenuli, Zlatni globus se dodjeljuje i za najbolja televizijska ostvarenja. Najboljom dramskom serijom proglašen je “Mr.Robot”, a najboljom komedijom “Mozart u džungli” (Mozart in the Jungle). Nagradu za najbolju televizijsku glumicu osvojila je Taraji Haneson za “Empire”, a najboljim glumcem proglašen je Oscar Isac. Christian Slater primio je nagradu za najbolju sporednu ulogu u dramskoj seriji “Mr.Robot”. Pravo je iznenađenje bila nagrada koju je primila Lady Gaga za svoje prvo pojavljivanje u televizijskoj seriji.

Osim što se s velikim nestrpljenjem očekivalo tko će kući ponijeti nagrade, oči javnosti bile su uprte i u toalete u kojima su slavni prošetali crvenim tepihom. Muškarci su se uglavnom držali provjerene klasike crnih, sivih i tamnoplavih odijela, dok su si žene dale oduška i pokazale paletu boja. Modni kritičari složili su se da su najbolje odjevene bile Cate Bosworth, Cate Blanchet, Rosie Huntington-Whiteley, Olivia Palermo i Zendaya, dok su svojim izborom haljina promašile Eva Longoria, Leslie Mann i Katy Pery.

Zanimaju li te detaljnije informacije o nagradi Zlatni globus i lista svih nominiranih, posjeti službenu web-stranicu Zlatnih globusa.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.