“Ljeto na Strossu” – Zagreb 2017.

"Ljeto na Strossu" je tradicionalno događanje, koje će i ove godine svojim programom privući mnogobrojne posjetitelje....

Strossmayerovo šetalište jedno je od najromantičnijih mjesta u Zagrebu i ovoga ljeta donosi događanja koje sigurno vrijedi posjetiti. Zbog predivnog izgleda ukrašenog krošnjama kestena svakako pruža odmor i opuštanje od vrućih ljetnih temperatura, a noću se pretvara u pozornicu prepunu umjetnosti i glazbe.

Sedamnaesto „Ljeto na Strossu“ započelo je 25. svibnja i trajati će sve do 5. rujna, ukupno 102 dana.

Tema ovogodišnjeg „Ljeta na Strossu“ je hippy pokret, tako su stabla kestena dobila hippy lutke, a klupe, kućice i pozornica oslikane su u hippy stilu raznim simbolima toga doba.

Ljeto na Strossu - Zagreb 2017.

Ovogodišnje „Ljeto na Strossu“ ispunjeno je glazbom 50-tih, 60-tih, 80-tih, latino glazbom, jazzom, autorskom glazbom, a osim toga održati će se kazališne predstave, plesovi, radionice, izložbe. Održati će se oko 90 koncerata, 20-tak likovnih radionica, oko 70 lutkarskih predstava za djecu, dakle program prepun sadržaja koji jamči dobru zabavu za svakoga.

30. lipnja je proslava tradicionalne pola Nove Godine uz vatromet i prigodni program.

Za vrijeme festivala „Cest is d′Best“ prostor će postati festivalski klub gdje će se moći okupljati izvođači, publika, organizatori…

Program je besplatan, a svakog dana održava se od 9:00 do 24:00 sata, dok sami koncerti počinju u 21:00 navečer.

Događanju je moguće pristupiti iz neke od donjogradskih ulica, ili gradskom uspinjačom koja spaja Gornji i Donji grad.

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.