Najzanimljivije Monopoly igre svijeta

Gotovo da i nema osobe koja barem jednom nije zaigrala društvenu igru Monopoly, igru u kojoj je cilj steći što više novca kupnjom, iznajmljivanjem  i preprodajom posjeda te postati ultimativni vlasnik svih nekretnina.

monopolyMožda upravo igranje poduzetnika privlači velik broj igrača, a igra se može naći na policama svih dućana s igračkama. Namijenjena je za dva do šest igrača koji dobivaju unaprijed određeni iznos novca te njime kreću u osvajanje tržišta. Monopoly je po prvi put predstavljen 1903. godine, a originalno je bio zamišljen kao pomoć ljudima u razumijevanju sustava plaćanja poreza britanskog ekonomista Henryja Georgea.  Koliko je ostao popularan i svih ovih godina, govori i činjenica da postoji bezbroj njegovih inačica. U nastavku donosimo neke od najzanimljivijih za koje možda nisi ni znao/la da postoje.

Gay Monopoly

Igra je na tržište puštena 1983., a nakon tužbe, kompanija koja ju jeosmislila morala ju je povući s tržišta, ponajprije zbog toga što je u to vrijeme homoseksualnost bila tabu tema.

Swindon Monopoly

Swindon je gradić u Engleskoj, nekoliko kilometara udaljen od Londona. Poseban je po tome što ima svoj vlastiti Monopoly, s autentičnim  lokacijama i znamenitostima.

The Big Bang Theory Monopoly

Popularna serija Teorija velikog praska također ima vlastiti Monopoly, što ne čudi s obzirom na to da je i glavni lik Sheldon Cooper njegov veliki fan. U jednoj epizodi serije Sheldon je sam osmislio društvenu igru čije je geslo bilo da je fizika možda teoretska, no da je zabava stvarna. Po uzoru na tu igru osmišljena je i verzija Monopolya.

Metalica Monopoly

Popularni bend Metalica ponosno krasi jedno izdanje Monopolyja. Figurice i kartice prilagođene su filozofiji benda.

Nintendo Monopoly

Ako si imao/la Nintendo, znaš tko je Super Mario. Njegov lik, kao i likovi ostalih Ninetendo junaka mogu te voditi i u osvajanje tržišta nekretnina.

Umjetnički Monopoly

Japanski umjetnik Takashi Murakami 2004. godine dizajnirao je vrlo limitirano izdanje Monopolyja i ukrasio ga svojim autentičnim crtežima. Koliko je rijedak i vrijedan, govori činjenica da se na eBayu prodaje za 5 tisuća dolara.

 

Igra prijestolja Monopoly

Ako voliš seriju Igra prijestolja, koja se snimala i na lokacijama u Hrvatskoj, tada trebaš nabaviti i ovo posebno izdanje Monopolyja kako bi sa svojim omiljenim junacima osvajao svijet.

M&Ms Monopoly

Šareni, neodoljivi i svima dragi M&M’s bomboni stižu i u obliku igre. Iako se u ovoj varijanti oni ne mogu jesti, pružit će ti sate zabave.

Predbožićna noćna mora Monopoly

„Predbožićna noćna mora Tima Burtona“ jedan je od najpoznatijih Disneyevih klasika svih vremena, animirani film napravljen tehnikom  tzv. stop animacije. Jack Kostur, njegov pas Zero, Sally i drugi junaci na posebno zanimljiv način vodit će te kroz Grad Noći vještica i dovesti do Božića, a usput ćeš se i obogatiti te postati najutjecajnija osoba u njihovom svijetu.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.