Neki od savjeta za ljepotu koje ne smijete poslušati

Internet je postao dostupan svima, mnogo je ljudi koji će za savjet prvo pitati Google, no neke od njih jednostavno ne smijete poslušati. U ovom članku bavit ćemo se temom savjeta za ljepotu koje su neke popularne blogerice (ili vlogerice) objavile na internetu, a koje zapravo nisu istinite i savjetujemo vam da ih ne koristite.

Recepti za kolače nisu i za ljepotu
Sigurno ste pročitali mnogo recepata za kremu koju kasnije nanosimo na tijelo ne bi li isto izgledalo ljepše i mlađe. Mnogi od tih recepata podsjećaju na neke od kojih se rade torte i kolači. Takvi recepti imaju svoju namjenu i ako je kolač lijep ne znači da će i vaše tijelo od njega postati ljepše. Zapamtite, ako već i koristite neke od recepata – nikada na tijelo ne nanosite kuhinjske začine jer Neki-od-savjeta-za-ljepotu-koje-ne-smijete-poslušatiisti iritiraju kožu i doživjet ćete kontra efekt. Malo je reći kako smo ostali šokirani kada je, nedavno, jedna popularna vlogerica iz Francuske objavila takav recept za kremu za lice, a koji sadrži cimet. To ne slušajte, to sigurno nije dobar recept za takvu kremu. A ona nije jedina koja je u svojim kremama koristila začine, ima još takvih recepata i njih zaobiđite u širokom luku.

Ne nanosite kemikalije na svoje lice
S obzirom na to da u prošlom ulomku nismo imenovali vlogericu, niti u ovom nećemo imenovati popularnu pjevačicu koja je izjavila kako koristi flomastere umjesto tuša za oči ili eyelinera. To je nečuveno, ta pjevačica ima mnogo fanova, većinom ženskog spola, mlade djevojčica, koje su sigurno zbog njene izjave to kopirale. I nisu krive one, naivno su poslušale, ali nemojte da se to dogodi i vama. Flomasteri su kemija, a kemiji nije mjesto na licu, zato taj savjet zaboravite i nikada ga nemojte koristiti.

Ne nanosite ništa na zube što nije za tu namjenu
Zubi se peru s pastom, usta ispiru raznim vodicama, te postoje razna sredstva s kojima možemo izbijeliti ili liječiti zube. No takvi proizvodi su namijenjeni toj svrsi, testirani su i odobreni od nekih organizacija koje stoje iza tog proizvoda. Nanositi nešto na svoju ruku može uzrokovati strašne posljedice. To što neki od sredstava sadrže nešto po vama dobro nije razlog da u cjelini nije štetno ili čak opasno. Konkretan primjer je Hidrogen peroksid, kojeg sadrži većina sredstava za izbjeljivanje zubi. No sadrže ga u drugačijem obliku i u manjim količinama. Jedna vlogerica ga je nanosila čistog na zube, te je isto savjetovala svojim pratiteljima. Ne, nemojte to raditi jer isti taj Hidrogen peroksid može našteti vašim zubima i cijeloj usnoj šupljini.

Ovo su samo neki od savjeta koje možemo pročitati na internetu. Sigurno ćemo s vremenom objaviti još neki članak na ovu temu, s ciljem osvješćivanja naših posjetitelja da nije sve što vide ili pročitaju na internetu točno. Stoga, pamet u glavu kod idućeg miksanja krema u kućnoj radinosti.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.