Pametni novčanik “Volterman”

Pametni novčanik "Volterman" poseban je po svojim karakteristikama koje nudi korisniku...

Pomoću novca razmjenjuju se proizvodi ljudskog rada. Zamijenio je trampu i to je njegova osnovna funkcija jer omogućava bržu i lakšu razmjenu. Još u srednjem vijeku ljudi su novac počeli povjeravati bankama na čuvanje. No, kako na najbolji način čuvati i osigurati novac kojim svakodnevno plaćamo i nosimo sa sobom?

Danas zbog razvoja tehnologije imamo i pametne novčanike. Iako ih je već proizvedeno nekoliko vrsta, jedan se ističe, a to je pametni novčanik “Volterman”. Na tržištu će se pojaviti u nekoliko verzija, a razlika među njima je u veličini baterije.

Pametni novčanik

Poseban je po svojim mogućnostima koje pruža korisniku, a to je ugrađena kamera, što znači i razotkrivanje lopova, ukoliko dođe do krađe samoga novčanika. Kamera se aktivira kada novčanik prijeđe u „lost mode“ ili izgubljeni način rada. Kamera snima svoje okruženje i pokušava korisniku što točnije predočiti gdje se nalazi, ali i osobe koje se pojavljuju u blizini.

Osim toga, pomoću ovoga pametnog novčanika moguće je bežično punjenje pametnog telefona, postoji mogućnost alarma za jutarnje buđenje, ali i alarma koji korisnika upozorava da je zaboravio svoj pametni novčanik.

Prema karakteristikama moglo bi ga se nazvati i pametnim telefonom, jer ima GPS, Bluetooth, 512 GB RAM-a…

Ovaj pametni novčanik u prodaji bi trebao stići do kraja godine, a pretpostavlja se kako će njegova cijena iznositi 98 dolara.

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.