Položi ispite na kraju školske godine!

Kraj školske godine može biti iznimno stresan, ali uz kvalitetnu organizaciju i motivaciju pozitivni rezultati su zajamčeni...

Kraj školske godine je veliko finale, kada se sve zbraja, oduzima i dijeli, a zatim zaključuje. Rezultat ovisi o mnogo faktora. Također na kraju školske godine, zna se dogoditi da treba spremiti veći broj usmenih i pismenih provjera znanja  u kratkom vremenu. Kako se najbolje organizirati i postići uspjeh, ili možda čak i podići si ukupan prosjek?

Za početak je potrebna dobra organizacija vremena, napravi popis s datumima provjere znanja koji su već određeni i prilagodi plan učenja. Potrebno je obratiti pozornost na ostale obveze poput sportskih aktivnosti, ali i na druženja s prijateljima i izlaske, u ovom periodu pozitivna ocjena bi trebala biti na prvom mjestu.

Položi ispite na kraju školske godine

Motivacija je ono što će opravdati sve vrijeme provedeno s knjigom (i učenje), iako je vani vrijeme prelijepo i dolazi ljeto i sve zove da izađeš van, jak motiv može učiniti čuda. Podsjećaj se da je u ovom razdoblju prioritet škola. Motiv može biti odlazak na ljetovanja na super mjesto s društvom ili putovanje u stranu zemlju. Motivacija će probuditi lijepe i pozitivne misli kada učenje zastane i pomoći ti da nastaviš dalje.

Mjesto učenja mora biti isključivo posvećeno učenju i radu, bez suvišnih sitnica koje odvraćaju pozornost.

Aktivnost tijekom tog napornog perioda može biti u obliku šetnje, boravka na svježem zraku, razgovora s prijateljima kako se oni snalaze s gradivom. U svakom trenutku potrebno je biti svjestan svoga cilja.

Marljivim i predanim radom zasigurno ćeš učiniti ponosnima svoje roditelje, ali zbog pozitivnih rezultata osjećati ćeš se i ponosan/a na sebe. Uvidjeti ćeš kako imaš sposobnost preuzeti odgovornosti i izvršiti ih na vrijeme.

A sada, uživaj u ljetu koje je pred tobom i hrpi slobodnog vremena, potpuno zasluženo!

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.