Kako preživjeti – prvi spoj!

Prvi spoj izaziva jednaku količinu stresa i djevojkama i dečkima... Kako taj važni dan učiniti što bezbrižnijim...

Nakon skrivenih pogleda, nespretnih razgovora, tajnih poruka, komentiranja s prijateljicama/prijateljima, razmjene broja, dopisivanja mobitelom, došao je i taj veliki dan, napokon, prvi spoj.

Dan kada ćete se napokon susresti i imati priliku jedno drugome reći sve ono o čemu ste do sada samo razmišljali.

Svi prvi spojevi su stresni. Kako djevojkama, tako i dečkima.

Pitanja je i previše, što obući, kako se ponašati, gdje izaći, o čemu razgovarati, kako uopće započeti neku temu od treme, hoćeš li mu se svidjeti, a on tebi? Hoće li to sve biti jednako snažno kao i onda dok niste imali priliku pobliže se upoznati…?

Nakon dugog razgovora s tvojom bff (najboljom – prijateljicom – zauvijek), ipak se dođe do zaključka kako je najpametnije ne davati toliku pozornost sitnicama, i neke stvari prepustiti spontanosti… Na kraju krajeva najveća ti je želja provesti ugodno vrijeme i zabaviti se s dečkom prema kojem imaš simpatije, a to može biti šetnja parkom, gledanje filma u kinu, razgovor u kojem shvatite da dijelite isti glazbeni ukus, ništa strašno.

Kako preživjeti - prvi spoj!

Vjeruj, o svim tim stvarima isto razmišlja i dečko, najviše o tome kakav će dojam ostaviti na tebe, samo možda to ne pokazuje.

Možda ti u tome pomogne i poneki od ovih savjeta, za početak, najvažnije je da budeš iskrena, i iskreno kažeš svoje mišljenje o stvarima o kojima budete razgovarali, na taj način će te dečko upoznati onakvu kakva ti i zaista jesi, a i ti bi isto to očekivala od njega.

Tijekom spoja nije poželjno neprestano tipkati po mobitelu ili razgovarati jer time govoriš kako ti vrijeme koje provodite zajedno i nije baš toliko važno. Također tijekom spoja ne pričaj samo o sebi, zabavi se i nasmij.

Nakon spoja ne šalji neprestano poruke, možda ni tebi ne bi bilo ugodno da ti dečko neprestano šalje poruke, i bez panike ako ne odgovori  na tvoju poruku odmah nakon  5 minuta. I tebi i njemu je potrebno vremena da se dojmovi slegnu i da komunikacija krene.

Ukoliko do komunikacije nakon spoja ne dođe ili nije onakva kakvom si je zamišljala, digni glavu i nasmij se, nije kraj svijeta, najvažnije je biti s osobom koja te zaslužuje.

A. B.

 

 

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.