Prijateljstvo je…

Prijatelji su osobe kojima vjerujemo, koji su uz nas kroz sve situacije koje nam se događaju u našem životu.

U školi si okružen/a mnogim prijateljima, ali uvijek se ističu jedna ili dvije osobe u koje imaš posebno povjerenje, s kojima najviše voliš provoditi vrijeme i izvan školskih klupa, koje tražiš savjet i oslonac, a i ti si tu također kada je njima to potrebno.

Prijateljstvo je...Prijateljstvo je nesebično, i pravo je bogatstvo imati iskrenog prijatelja/prijateljicu.

Evo nekoliko osnovnih obilježja prijateljstva; prije svega tu je poštovanje tj. prihvaćanje prijatelja ili prijateljice kakav zaista je, sa svim njihovim manama i vrlinama i njihovo prihvaćanje naših mana i vrlina.

Ako tvoj prijatelj ili prijateljica iznevjeri vaše prijateljstvo, pokušaj razgovarati s njim/njom, te otkriti što je točan razlog takvog ponašanja, ako je moguće daj vašem prijateljstvu drugu priliku, ali uz određenu količinu povećanog opreza, barem neko vrijeme, dok se narušeno povjerenje ponovno ne izgradi. To je ponekad teško jer se tada postavljaju pitanja o iskrenosti čitavog prijateljstva, ali pravi prijatelj bi ipak pružio drugu priliku, vrijeme će pokazati je li vaše prijateljstvo zapravo ono pravo. Prijatelji su tu i da opraštaju jedni drugima; sjeti se svih onih zgoda i nezgoda u vašem prijateljstvu te uloženog vremena.

Prijateljstvo treba biti uzajamno i potrebno ga je cijeniti kako bi ono trajalo.

Prijatelje biramo sami, ali ne zaboravi da i sami sebi možemo i trebamo biti najbolji prijatelj…

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.