Prijateljstvo pokazujem…

Pravo prijateljstvo nije potrebno dokazivati, već pokazivati na prave načine...

Ljudi mogu biti različiti, ali postoje nepisana pravila što se prijateljima jednostavno ne radi, niti bismo mi sami željeli da oni učine nama.

Evo nekoliko situacija i stvari koje nikako ne smijete učiniti ukoliko vam je stalo do vašeg prijateljstva i ukoliko ga smatrate pravim i iskrenim. Iako zasigurno postoji još mnogo prijatelja, prijateljica i poznanika u vašem životu, svoj posebni odnos s jednom posebnom prijateljicom ili prijateljem nikako ne biste smjeli zanemariti. Na primjer, neprestano otkazivati susret zbog bitnih ili manje bitnih razloga jer će ta osoba prije ili kasnije prestati vjerovati u istinsku vrijednost vašeg prijateljstva, a i neće više željeti trošiti svoje vrijeme i emocije na takav odnos.

Prijateljstvo pokazujem....

Nitko ne voli kada druga strana na njega vrši bilo kakav pritisak, dakle ne forsirajte prijatelja /prijateljicu na stvari ili izlaske koje ne želi i ne voli; u pravom prijateljstvu uvijek postoji mogućnost i prostora za dogovor.

Uvijek govorite istinu, tako se ponašaju pravi prijatelji. Laži možda mogu trajati jedno vrijeme, ali kada budu otkrivene možete biti sigurni da će vašem prijateljstvu doći kraj.

Bivši i sadašnji dečki/djevojke vašeg prijatelja/prijateljice trebaju ostati upravo to, savjet je ne petljati se s njima.

Izdaja i prepričavanje osobnih stvari iz života vašeg prijatelja ili prijateljice drugima bez njihova znanja, svakako nije u redu. Posebice ako s tim drugim ljudima nema preblizak odnos, jer da ima, oni bi takve stvari već znali. Cijenite kada vam netko pokloni svoje povjerenje. Zasigurno ne biste željeli da to netko radi drugi vama, a svakako ne najbolji prijatelj/prijateljica.

Ljubomora u prijateljstvu jednostavno nema svoje mjesto, jer prijatelji jedni druge ne gledaju kao suparnike.

Pokaži da si pravi prijatelj/prijateljica i kada ne cvjetaju ruže, u nevolji ostaju pravi prijatelji i pružaju oslonac jedni drugima.

Odnosite se prema vašem prijateljstvu s poštovanjem i gradite odnos temeljen na povjerenju, jer ćete sigurno biti u životnim situacijama kada ćete biti neizmjerno zahvalni što imate tu jednu posebnu osobu pored sebe. Možda jednu, ali vrijednu.

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.