Špancirfest Varaždin 2017.

Špancirfest održava se na trgovima i ulicama grada Varaždina, a prvi festival održan je 1999. godine...

Špancirfest Varaždin 2017. održava se na ulicama i trgovima grada Varaždina u vremenskom periodu od 18. do 27. kolovoza. Sam festival sastoji se od nekoliko manjih festivala, a to su „Komedija fest“, „Jazz fest“, „Ritam fest“, „Moderato Fest“, „Hlapec fest“, „Ulica fest“… Prvi festival održan je 1999. godine. Na Špancirfestu je do sada nastupilo nekoliko tisuća izvođača iz cijeloga svijeta, a posjetilo ga je više od dva milijuna posjetitelja. Jedan je od najpopularnijih festivala s jednim od najraznovrsnijih programa.

Špancirfest Varaždin 2017.

Tijekom deset dana festival svojim posjetiteljima nudi raznovrsnu ponudu; večernji koncerti održavaju se na trima pozornicama, a tu su i brojni ulični nastupi i preformansi, te predstave. Za najmlađe ove godine organiziran je Vindiland koji je smješten uz Stari grad.

Špancirfest ujedinjuje različite vrste umjetničkih i zabavnih sadržaja, kao što su koncertni program, ulični festivali, ali i sadržaje koji su okrenuti očuvanju gradske tradicije, te gastronomske sadržaje.

Varaždin ima i mnogobrojne kulturno –povijesne znamenitosti, kao što su očuvane vile, palače, i čitav kompleks Starog grada, o sakralnoj arhitekturi svjedoči jedanaest crkava i tri samostana koji govore o osam stoljeća razvoja i tradicije. U 18. stoljeću Varaždin je bio i glavni grad Hrvatske.

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.