Spremanje podataka na magnetsku traku

Magnetske trake služe za pohranjivanje veće količine podataka, a s vremenom korisnicima će biti dostupniji sve kvalitetniji uređaji...

Magnetska traka izumljena je u Njemačkoj 1928. godine, a izumio ju je Fritz Pfleumer. Njegov izum bio je zapravo poboljšanje izuma magnetskog žice za spremanje zvuka iz 1898. godine Valdermara Poulsena. Spremanje podataka na magnetsku traku služi za pohranjivanje velike količine podataka. U današnje vrijeme tvrtka IBM surađuje s tvrtkom Sony Storage Media Solutions, a sve kako bi se poboljšali mediji na kojima se pohranjuju podaci.

Spremanje podataka na magnetsku traku

Njihovi rezultati rada na magnetskim trakama vidljivi su ako se usporedi količina podataka koju su uspjeli pohraniti 2006. godine, a iznosio je 6.67 Gb po inču kvadratnom, dok danas ta brojka iznosi 201 Gb po inču kvadratnom. Slikovito, na kazetu čija je veličina tolika da stane u ljudski dlan, moguće je pohraniti čak 330 Tb podataka.

Osim toga, cloud rješenja su sve naprednija i omogućuju i pohranu osobnih podataka. Napretkom tehnologije otvaraju se mogućnosti za korisnike koji će za manje cijene dobivati uređaje s mogućnostima za kvalitetniju i veću količinu pohranu podataka.

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.