“Stalo mi je…” Kako pokazati?

Osjećaje naklonosti prema nekome u početku možemo pokazati na način da zadobijemo pažnju te osobe...

Kada prema nekome imamo osjećaje poput simpatije ili nečega više pokušavamo sve kako bismo pridobili pažnju te osobe, nadajući se da će ona možda shvatiti što uistinu osjećamo prema njoj.

No, možemo li učiniti nešto konkretno, a ne cijelu stvar prepustiti situacijama „možda“ i „ako“?  Ipak se radi o našim osjećajima, a i nikako se ne želimo osramotiti, ispasti smiješni ili još gore – biti odbijeni.

Koji je pravi način da biste pokazali nekome da vam je stalo i da imate osjećaje koji su nešto više od prijateljstva, ali da ipak ne budete povrijeđeni?

U trenucima koje provodite s tom osobom dajte joj do znanja da je u vašim očima posebna, ali ne na baš toliko izravan način da joj među hrpom prijatelja i prijateljica priđete i glasno kažete: „Hej ti si meni posebna, želim s tobom provoditi više vremena“, uplašiti će se i pobjeći glavom bez obzira.

"stalo mi je"... Kako pokazati?

Dakle, u vašim zajedničkim trenucima, bilo u društvo ili na putu kući iz škole, pružite toj osobi male znakove pažnje, započnite temu kao što je glazba ili film, a kada kaže koji bi film baš željela pogledati, poklonite joj dvd-e baš toga filma, ili omiljenu knjigu, ili sastavite cd-e s popisom pjesama koje voli slušati, ali ih nema sve na jednom mjestu.

Pokažite toj osobi da ste tu za nju, ako je netko vrijeđa ili govori loše o njoj, stanite u njezinu obranu. Smijte se njezinim šalama , ali i vi ispričajte poneki vic, smijeh i ugodno provedeno vrijeme najlakši je put do nečijeg srca. Dajte joj komplimente i tako  ćete joj dati do znanja da primjećujete kada se više potrudi oko svog izgleda nego u sve ostale obične dane. Budite tu kada zatreba pomoć oko lektire, rješavanja teških zadataka iz matematike ili prijevoda zadaće iz engleskoga jezika…

Podijelite sve te predivne osjećaje koje nosite u sebi s osobom do koje vam je stalo i dopustite da se situacija razvija spontano, neka vas primijeti i neka primijeti kako primjerice, jedan dan niste došli u školu ili na predavanje, a ukoliko osjeća isto, ubrzo će vam početi uzvraćati istom mjerom…

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.