Teorija ljubavi

Teorija ljubavi nije matematička formula, već je definiramo sami, počevši od najmlađe dobi....

Ljubav nije moguće staviti u znanstvenu teoriju niti joj dati točnu definiciju.

Voljeti učimo od najranijeg doba, tj. od vremena kada smo bili novorođenče. Od 3 do 6 godine života učimo uzvraćati ljubav i emocije svojoj obitelji i prijateljima. Od 6 do 12 godine dolazi do sklapanja prijateljstava, s nekim prijateljima razvijamo dublje odnose, a s nekima samo poznanstva. Do 16 godine već znamo što znači osjećati posebnu naklonost prema nekoj osobi, te koje osobine su nam najsimpatičnije.

Teorija ljubavi

Kada nas netko privlači prvo što registriramo su upravo te nama najpoželjnije osobine, izgled, pokret tijela, geste, boja glasa, kako se ophodi prema nama, međutim dok istinski upoznamo osobu može proći dosta vremena. Čak kada se netko ponaša loše, osoba i dalje ostaje u toj vezi jer jednostavno ostaje pri onom svojem prvom izboru bez obzira na ono što se sazna kasnije, a to su vrijednosti, stavovi i mišljenja, ponašanje u određenim situacijama…

Ono što osjećate i odnos koji imate je samo vaše i samo vi možete pronaći točne odgovore i to najprije u sebi. Prije hrpe savjeta od strane rodbine, prijatelja i poznanika, pokušajte čuti osobu s kojom ste u vezi što ona ima za reći. Jednostavno poslušajte, bez suvišnih komentara i ispada, a nakon toga razmislite – dva puta.

Svakako dati priliku za razgovor i savjet, ali to ne znači da isto moramo i poslušati i na kraju primijeniti u svojem životu.

Ljubav je isključivo onakva kakvu je sami definirate i odaberete živjeti.

A. B.

 

 

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.