Uvjeti korištenja

Legabyte obrt za informatičke  usluge, u daljem tekstu „LEGABYTE“

Uvjeti korištenja sadržaja s portala Sjedi5.com regulirani su ovim Uvjetima korištenja sadržaja. Smatramo da su korisnici u svakom trenutku upoznati s Uvjetima korištenja sadržaja koji su na snazi, te da su ih razumjeli i prihvatili u cijelosti.

UVJETI KORIŠTENJA SADRŽAJA

Korištenjem sadržaja web stranice sjedi5.com i svih podstranica: Sjedi5.com/igre , shop.sjedi5.com i Sjedi5.com/magazin, smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo u nekomercijalne svrhe, za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

LEGABYTE se ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem bilo kojeg dijela sadržaja.

LEGABYTE polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava LEGABYTE-a i podložno je tužbi.

Informacije na internet stranici sjedi5.com edukativnog su i informativnog sadržaja LEGABYTE zadržava pravo promjene ili ukidanja bilo kojeg sadržaja na portalu bez prethodne najave. LEGABYTE  ne odgovara ni za kakve posljedice prouzrokovane promjenama sadržaja. LEGABYTE također nije odgovoran za eventualne štete nastale zbog tipografskih pogrešaka ili mogučih  pogrešaka u materijalima ili igrama edukativnog karaktera.

Internet stranica sjedi5.com sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja poslovnih partnera i oglašivača, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice. LEGABYTE nema nadzor nad sadržajem vanjskih stranica, te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na web stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na ovoj internet stranici isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. LEGABYTE ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu, niti za štetu nastalu korištenjem poslovnih oglasa objavljenih na sjedi5.com.

Portal sjedi5.com poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

LEGABYTE može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala. Ove podatke LEGABYTE koristi isključivo radi poboljšanja i unaprijeđenja portala i njegovih sadržaja.

Korisnicima portala strogo je zabranjeno:

– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način

– objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

– prikrivanje porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem portala sjedi5.com

– objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

– objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane

– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Komentari objavljeni na portalu sjedi5.com ne odražavaju stav vlasnika i uredništva. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također ne moraju biti ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi.

Sjedi5.com štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

Sjedi5.com se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sjedi5.com može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Sjedi5.com koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd.

Sjedi5.com obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

Sjedi5.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Sjedi5.com portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačići su male, često kriptirane tekst datoteke, koje se nalaze u direktorijima preglednika. Njih koriste web programeri za pomoć korisnicima jer poboljšavaju funkcionalnost i učinkovitost svoje web stranice kod izvođenje određenih funkcija. Zbog svoje temeljne uloge jačanje i omogućavanja upotrebljivosti  procesa ,onemogućavanje kolačića može spriječiti korisnike da koriste određene dijelove web stranice.

Kolačić se stvara kada korisnikov preglednik učitava određenu web stranicu. Web šalje podatke na koji onda stvara tekstualnu datoteku. Svaki put kad korisnik vraća na istu web stranicu, preglednik dohvaća i šalje ovu informaciju web-poslužitelju. Kolačiće ne stvaraju samo stranice koje korisnik pregledava nego i drugi alati i servisi koje pokreću oglase, widgete, ili drugi elementi na stranici koja se učitava. Ovi kolačići reguliraju  način na koji se oglasi pojavljuju ili kako su widgeti i drugi elementi djeluju na stranici .

Prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011 imamo obavezu prije nego sto se kolačići ( Cookies ) učitaju na Vaše računalo, zamoliti za Vaš pristanak. Ako odbijete upotrebu kolačića i dalje ćete biti u mogućnosti pregledavati stranicu ali  neke dijelove stranice ili pojedine servise, nećete moći u potpunosti koristiti.

 Kolačići mogu spremati mnoštvo informacija pa i osobne informacije ( Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima: