Vanzemaljci postoje ali postoji razlog da ih ne vidimo!

Pa gdje su ti vanzemaljci? Ima li ih uopće? Pročitajte najnoviju teoriju.

život u svemiru

 

Ako izvanzemaljski život postoji negdje u svemiru bit će da je u vrlo ranom stupnju razvoja. To bi bio rezime onoga što tvrdi astronom Sasselov koji je izašao s novom teorijom kako bi objasnio nešto što je poznato kao Fermijev paradoks.

Ovaj paradoks se odnosi na činjenicu da postoje milijarde galaksija u promatranom svemiru, svaka sa do trilijun zvijezda a možda i trilijun nastanjenih planeta. Ipak danas nismo vidjeli ili stupili u kontakt s izvanzemaljskim životom.
Kao što znamo, unatoč takvom izobilju mogućnosti, još uvijek nismo bili u stanju pronaći neki novi oblik života izvan Zemlje. Ako su svemirci svuda oko nas, kako to da ih nismo uspjeli kontaktirati?

Profesor Sasselov međutim kaže da to ne znači da oni ne postoje.

Moguće da oni još nisu evoluirali. On naime želi reći da izvanzemaljski život ne mora biti nužno napredniji od našeg.

U svojoj knjizi Život super zemlje, profesor s Harvarda kaže da su planete nastale prije najviše 9 milijardi godina a da su zemlja i planete koje su veće od nje vjerojatno počele svoje formiranje prije 7 do 8 milijardi godina.

Tada je naime mogao početi i razvoj živih bića.

Čak i nešto kasnije zbog obaveznih kemijskih procesa koji su za početak razvoja života potrebni.
Sasselov je zaključio da je Fermijev paradoks točan jedino ako je vrijeme potrebno za nastavak života znatno kraće od nastanka svemira.
NASA vjeruje da ćemo vanzemaljce uspjeti poznati u 10 ili 20 godina koje su ispred nas i tvrde da bi to moglo biti najvjerojatnije u formi mikroba.

 

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.