Virtualna stvarnost

Virtualna stvarnost s vremenom postaje sve više dio naše "stvarne" stvarnosti koju opisujemo kao doživljaj života...

Virtualna stvarnost je tehnologija pomoću koja se može doživjeti iskustvo stvarnog posjeta nekoj lokaciji, ali da se zaista na to mjesto ne ode fizički, dakle radi se o 3D osjećaju stvarnosti.

Razlikujemo dvije vrste virtualne stvarnosti, a to su fotografija i video. Fotografija korisniku  pruža realističan doživljaj prostora, a video omogućava gledatelju da bude u samom događanju.

Virtualna stvarnost

Tehnologija virtualne stvarnosti omogućava zanimljivosti poput virtualne šetnje povijesnim lokacijama, prirodnim atrakcijama, turističkim odredištima, ali i poslovne prezentacije kao što je virtualna šetnja nekretninama ili poslovnicama.

Društvene mreže poput Facebook-a i Youtube-a svojim su korisnicima omogućili gledanje sadržaja u virtualnoj stvarnosti.

Televizijska mreža CNN stvorila je platformu koja je nazvana CNNVR, a prikazuje vijesti u virtualnoj stvarnosti. CNN je televizijska mreža poznata po inovacijama u svijetu televizije. Medijskim kanalom virtualne stvarnosti omogućeno je pratiti vijesti korisnicima koji se služe iOS i Android sustavima, ali i potporom za uređaje virtualne stvarnosti kao što su Oculus Rift, Samsungov GearVR ili Googleov Daydream.

Sadržaj u virtualnoj stvarnosti moguće je pratiti pomoću virtualnih naočala, na zaslonima tableta, pametnih telefona i naravno računala…

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.