Zadar Jazz & Blues festival 2017.

Zadar Jazz and Blues festival ove godine održava se po treći puta i okuplja zanimljive u kvalitetne glazbenike koji jamče vrhunsku izvedbu...

Zadar jazz and blues festival održava se od 26. do 28. srpnja u prostorima Muzeja antičkog stakla, na prekrasnoj otvorenoj terasi s koje se pruža pogled na uvalu Jazine. Festival je organiziran od strana Hrvatskog narodnog kazališta u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra.

Zadar Jazz and Blues festival 2017.

Na ovogodišnjem festivalu nastupaju:

Joyce Elaine Yuille američka je pjevačica koja otvara festival i po prvi puta nastupa u Hrvatskoj. Šest godina bila je prateći vokal disco dive Glorije Gaynor i surađivala s brojnim svjetskim umjetnicima te nastupala po jazz i blues festivalima diljem svijeta i Europe. Uzor su joj Nina Simone, Etta James, Ella Fitzgerald, Phillys Hyman. Nastupit će sa bendom JAM JSR.

Josef  Wauwau Adler je među najtraženijim glazbenicima romske jazz glazbe i međunarodno priznati gitarist, nastupit će s Damirom Kukuruzovićem i njegovim kvartetom Django group.

Gangbé Brass Band iz Benina jedan je od najznačajnijih afričkih orkestara, a njihovim nastupom završava festival. Svjetski je poznat zbog svoje kvalitete, ali i originalnosti. 2015. Dobitnici su dvije prestižne nagrade, one na All African Music Awards u Nigeriji, za „najboljeg afričkog izvođača moderne glazbe tradicionalnog nadahnuća“ i nagrade žirija i publike na Danima glazbe u Kartagi u Tunisu.

Koncerti počinju u 21:30.

A. B.

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.