NAJPOPULARNIJE

Odredi kut i iskopaj zlato

Odredi kut i iskopaj zlato

Informacije o igri
Odredi kut i iskopaj zlato

OPIS IGRE

Odredi kut je igra koja će te naučiti dosta o kutovima. Što je kut, kako ga zovemo, koje je veličine i kako ga zapisujemo. Klikni za procjenu gdje je zlato, zatim pokuša najtočnije odrediti kut i klikni na kopaj.
Ako si barem približno točno odredio kut bit ćeš nagrađen s grumenima zlata. U  igri odredi kut i iskopaj zlato ćeš dobiti znanje o kutovima i dobar osječaj za odrediti kut.  Sretno!  Evo malo o kutovima.  Kut je dio ravnine omeđen sa dva pravca koji se sijeku. Kut se najčešće po pravilu obilježava lukom u kružiću među pravcima. Ako je duljina luka manja od četvrtine opsega kružnice, kut je ili šiljast ili oštar, ako je jednaka četvrtini, kut je onda pravi, ako je veća od četvrtine a manja od polovine, kut je tup, ako je jednaka polovini, kut je ispružen, ako je veća od polovine, kut je izbočen ili konkavan, i napokon, ako je jednaka opsegu kružnice, kut je puni. Dva kuta su komplementarna ako je njihov zbroj pravi kut(90), a suplementarna ako im je zbroj ispruženi kut(180°). Kutove dijelimo na:

  • šiljasti kut – 0° do 90°
  • pravi kut – 90°
  • tupi kut – 90° do 180°
  • ispruženi kut – 180°
  • izbočeni kut – 180° do 360°
  • puni kut – 360°
IGRAJ IGRU!
Više igara
Odgovori

Your email address will not be published.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>