Ljekovitost mora

More je iznimno ljekovito, a zapisi o njegovoj ljekovitosti potječu još iz antičkih vremena...

Zapisi o ljekovitosti mora dolaze još iz antičkih vremena, Hipokrat, otac medicine, došao je do zaključka kako morska voda smanjuje mogućnost infekcije, te potiče obnovu stanica. Osim njega, o dobrobitima mora pisao je i Galen, koji je bolesnicima koji su imali dišni probleme savjetovao udisanje čestica koje oslobađaju morski valovi prilikom udaranja o morske stijene.

More je iznimno ljekovito, a tome u prilog govori i njegov sastav, naime u više od 80 prirodnih elemenata podudara se sa prirodnim elementima koje sadrži ljudsko tijelo.

Ljekovitost mora

Kupanje u moru olakšava kožne probleme poput psorijaze i ekcema, a uz to i čisti kožu. Sami morski zrak zasićen je negativnim ionima iz mora i blagotvorno utječe na psihičko stanje, osim toga sunčanjem izloženi smo vitaminu D koji osim što dobro djeluje na kosti, utječe i na raspoloženje.

Boravak i plivanje u moru rasterećuje naše kosti i masira tijelo. Plivanjem se organizam oslobađa viška vode, te se na taj način ublažava reuma i artritis. More jača imunitet, tijelo apsorbira hranjive tvari iz mora, te se potiče izmjena tvari u organizmu i njegovo čišćenje.

Dakle, i sam boravak uz more djeluje pozitivno na ljudsko zdravlje, poboljšavaju raspoloženje i ublažavaju depresiju, stoga je potrebno iskoristiti svaku priliku za korištenje ovih blagodati.

A. B,

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.