Između nas – prijateljstvo ili nešto više?

Prijateljstvo ili nešto više? Ovo pitanje obično se javlja kada u muško – ženskim prijateljstvima dođe trenutak u kojem jedno od njih više nije sigurno kojim ga očima gleda prijatelj/prijateljica – zaljubljenim ili samo prijateljskim?

Nekoliko znakova i situacija po kojima možeš prepoznati radi li se tu samo o prijateljstvu ili je možda u pitanju i nešto više – ukoliko provodite mnogo vremena zajedno, te ti određeni dečko/cura pokazuje posebnu naklonost kroz sitnice, npr. upita te jesi li se dovoljno pripremila za sutrašnji test ili te zamoli možeš li mu proslijediti one zadatke koje ste vježbali iz matematike prošli tjedan kada ga nije bilo u školi, primjećuje kada negdje nisi došla, npr. prošli vikend na utakmicu u kojoj je vaš razred igrao protiv 7. B, kada razgovarate u društvu uvijek se nekako čini kao da se izdvojite i posebno se slažete u temama, imate osjećaj kao da biste mogli razgovarati do sutra da vas nije prekinulo školsko zvono za kraj odmora – vjerovatno te više ne gleda samo prijateljskim očima.

Ako se njegova pažnja nastavlja i u sljedećim situacijama – kada odjeneš nešto posebno lijepo, tvoj prijatelj to primijeti i komentira kako ti dobro stoji, kada ti čestita rođendan njegov pogled traje dulje, gleda te ravno u oči i osmjehne ti se od srca, uvijek nastoji biti u tvojoj grupi na vježbama iz informatike, kada razgovarate imaš osjećaj kako te doista sluša, trudi se da te nasmije kada imaš loš dan, a u razgovoru uvijek staje na tvoju stranu ako ti netko nešto dobaci… U tom slučaju možda bi trebala porazgovarati s najboljom prijateljicom što ona misli o svemu tome, da li ti to možda sve samo umišljaš.

Naravno, posljednje što želiš je ugroziti prijateljstvo ili još gore, osramotiti se, a zatim svaki dan dolaziti u školu i viđati tog dečka.

Najbolje bi bilo da pokušaš prvo saznati u krugu zajedničkih prijatelja da li je već nešto pričao o tebi, raspitivao se i u kojem smislu, na taj način nećeš dovesti u pitanje vaše prijateljstvo, a po informacijama koje saznaš znati ćeš što dalje, tj. je li  između vas samo prijateljstvo ili nešto više?

A. B.

 

 

 

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.