Probudi svoj organizam iz zimskog sna!

Dolaskom proljeća i buđenjem prirode i sva osjetila našeg tijela se ponovno bude... Probudi svoje tijelo iz zimskog sna i uživaj u ovom predivnom godišnjem dobu!

Dolazi nam godišnje doba koje poziva sva naša osjetila na ponovno buđenje, priroda otkriva svoje najljepše lice u godini kada sve obiluje raskošnim bojama, cvjetanjem, predivnim sunčanim danima i sve duljim sunčanim danima… Probudi i svoj organizam, primjerice, idealno je vrijeme za pojačan unos vode i kretanje, jer tijelo spontano otpušta sve ono suvišno što se nakupljalo prethodnih mjeseci, a zbog nedostatka svježeg voća i povrća nisu neobični niti depresija, glavobolja, osjećaj umora…

Proljeće može poslužiti i kao razdoblje u kojem stvaramo temelj svojem imunitetu za ostatak godine, imamo priliku napuniti organizam vitaminima, mineralima, ali i ostvariti onaj unutrašnji mir koji osjetimo tijekom boravka u prirodi, pa tako biti i psihički biti spremniji za sve životne izazove koji nas čekaju…

Probudi svoj organizam iz zimskog sna

Svoju razinu energije možemo povećati i istovremeno detoksicirati organizam unosom vode i limuna, zelenim povrćem i voćem, zelenim sokovima, a hrana se može spremati kuhanjem na pari. Ukoliko s takvim promjenama u prehrani istovremeno kombiniramo i tjelesne aktivnosti poput šetnje, dužih boravaka u prirodi,  druženje s prijateljima i obitelji, i barem na neko vrijeme izbacimo alkohol, cigarete i kavu, organizam će nam to vratiti mnogostruko.

Neke od namirnica koje možete pojačano konzumirati su i Aloe Vera, korijander, đumbir i kelj. Aloe Vera pomaže organizmu na više područja, od imuniteta, do uspostavljanja pravilne probave. Đumbir u svojem sastavu sadrži gingerol, koji pospješuje izbacivanje štetnih i toksičnih tvari. Korijander je prirodni kelat, što znači da na sebe veže atome teških metala i toksine i izbacuje ih iz organizma. Kelj, iako gorak preporučuje se dodavati salatama zbog njegove ljekovitosti, a može se dodati i u kašaste sokove.

Ne zaboravite disati! Živimo zahvaljujući kisiku, neka on unese dodatnu vitalnost u svaku stanicu vašeg tijela, posebice obratite pažnju na disanje, svoj udah i izdah tijekom boravka u prirodi.

Tijekom cijele godine naš organizam daje sve od sebe kako bi pravilno funkcionirao, unatoč nepravilnoj prehrani, nedostatku sunčeve svjetlosti ili stalnoj izloženosti stresu. Unatoč svemu tome, obavljamo sve svoje aktivnosti, pokušajmo i mi svojem tijelu pružiti pažnju koju zaslužuje, barem u ovo idealno doba godine – proljeće.

A. B.

 

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.