Kako priznati svoje osjećaje?

Priznavanje svojih osjećaja često odgađamo zbog nedostatka vlastite hrabrosti ili straha od reakcije druge osobe kada izgovorimo svoje priznanje...

Svatko se od nas našao u situaciji da ima emocije prema nekoj osobi, ali da zbog straha od reakcije kada napokon izgovorimo što osjećamo, isto to odgađamo, ne možemo naći pravi trenutak ili jednostavno ne znamo kako započeti takav razgovor. Kako priznati svoje osjećaje?

Evo nekoliko savjeta. Za početak svakako trebate biti sigurni da je to osoba koja zaslužuje vaše osjećaje, i tko će imati razumijevanja, a ne netko tko će vas možda zbog takvog priznanja ismijati.

Ukoliko se radi o vašem dobrom prijatelju ili prijateljici, prvo je potrebno biti potpuno siguran u svoje osjećaje, jer nikako nije opcija izgubiti prijateljstvo, i istovremeno biti povrijeđen. Ako dođe do veze, ta veza će isto imati svoje uspone i padove kao i svaka druga, i biti će potreban rad na odnosu, bez obzira što ste ranije bili u prijateljskom odnosu.

Kako priznati svoje osjećaje?

Tijekom uobičajenih druženja posvetite posebnu pažnju na ponašanje i riječi koje izgovara vaš prijatelj ili prijateljica, moguće je da ćete u istima otkriti kako i on pokazuje znakove simpatije prema vama.

Nakon što je odluka o priznavanju svojih osjećaja donesena, potrebno je pronaći idealan trenutak za takvo priznanje, svakako to nisu uobičajena mjesta na kojima ste naučili biti zajedno, nikako u društvo ili na nekakvom tulumu. Kada priznate svoje osjećaje, naglasite da ni pod koju cijenu ne želite ugroziti vaše prijateljstvo, ali vas zanima što on/ona osjeća, te kako cijenite sve one vaše zajedničke razgovore i vrijeme koje ste proveli zajedno.

Prijatelj ili prijateljica će vas zasigurno razumjeti, možda je to početak ljubavne veze, a ako i nije, najvažnije od svega je da ste bili iskreni prema sebi, svojem prijatelju i čitavom vašem prijateljstvu, jer nije lako držati u sebi osjećaje s kojima ne znate što biste i imaju li oni uopće nekakvog smisla.

A. B.

 

Odgovorite

Vaš mail neće biti javan.